Podobne wydarzenia
sobota, godz. 10:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 420 zł
czwartek, godz. 8:50
Gdańsk,
Wyższa Szkoła Zdrowia w...
bilety 250 zł
ulgowy 150 zł
ulgowy 150 zł
Zdrowo nie znaczy nudnie- czyli jak jeść by cieszyć się smakiem, smukłą sylwetką i dobrym samopoczuciem.
Blok I
"Świadomość kluczem do prawidłowego odżywiania"
1. Świadomość i podejmowanie decyzji żywieniowych-wybieram, postanawiam, decyduję.
2. Ustalenie swoich celów żywieniowych.
3. Dobre i złe nawyki żywieniowe, czyli co nami kieruje podczas wybierania posiłków.
4. Moja piramida zdrowego żywienia- czyli jak wygląda mój jadłospis
i jak go zmienić na lepsze.
Blok II.
Zdrowa piramida żywieniowa- poznajemy podstawowe składniki odżywcze i zasady komponowania posiłków.
1. Węglowodany- rola, funkcje i występowanie. Przykłady dobrych i złych węglowodanów. Propozycje zdrowych posiłków węglowodanowych. Jak obliczyć swoje indywidualne zapotrzebowanie na węglowodany.
2. Białka- rola, funkcje i występowanie. Białko zwierzęce, a białko roślinne- porównanie wartości odżywczych.
Ile białka potrzebuję każdego dnia- obliczamy swoje zapotrzebowanie.
3. Tłuszcze- rola, funkcje i występowanie. Zdrowe tłuszcze kontra tłuszcze trans. Przykłady dobrych i złych źródeł tłuszczy. Czy można jeść tłusto i zdrowo? Ile tłuszczy mogę zawrzeć w swojej diecie-obliczmy zapotrzebowanie na tłuszcze.
4. Witaminy i minerały - niezbędne składniki zbilansowanej diety.
Gdzie znajdę najważniejsze witaminy oraz makro i mikroelementy, które dodadzą nam zdrowia.
Blok III
Superfood czyli produkty, które musisz mieć
1. Co oznacza superfood?
2. Czy Eko jest naprawdę zdrowe?
3. Twoja nowa lista zakupów.
11.00-14.00 prelekcja na temat zdrowego odżywiania.
14.00-15.00 analiza składu ciała i konsultacje z dietetykiem i trenerem personalnym ( dla chętnych).
Możliwość umówienia się na trening personalny,
konsultację żywieniową, trening Nordic Walking i Outdoor Trening
Dla uczestników w cenie warsztatów przygotowaliśmy :
-10% zniżki na zajęcia NW oraz outdoor training
-10% zniżki na konsultację żywieniową
-5% zniżki do sklepu ze zdrową żywnością
- zniżka do Bistro "Avokado" w Gdańsku
W Ski Cup of Coffee uczestnicy będą mogli wypić koktajle owocowo-warzywne, smaczne kawy i herbaty.
Bar serwować będzie również zdrowe alternatywy przekąsek i słodkich deserów.
Na miejscu możliwość zakupu zdrowych produktów spożywczych.
Prowadząca warsztaty:
Katarzyna Sczęsna-Garsztka, specjalista ds. żywienia, trenerka personalna i instruktorka fitness.
Absolwentka AWFiS w Gdańsku oraz Akademii Morskiej w Gdyni.
Uczestniczka szkoleń i warsztatów dotyczących odżywiania i treningu.
Na co dzień pracuje w trójmiejskich klubach fitness jako trener personalny i instruktor fitness.
Prywatnie miłośniczka zdrowego odżywiania i ruchu w każdej możliwej formie :)
Zapisy drogą elektroniczną na adres mailowy: kasia.szczesna@poczta.onet.pl
Warsztaty płatne przelewem po wcześniejszym zgłoszeniu swojego uczestnictwa
Blok I
"Świadomość kluczem do prawidłowego odżywiania"
1. Świadomość i podejmowanie decyzji żywieniowych-wybieram, postanawiam, decyduję.
2. Ustalenie swoich celów żywieniowych.
3. Dobre i złe nawyki żywieniowe, czyli co nami kieruje podczas wybierania posiłków.
4. Moja piramida zdrowego żywienia- czyli jak wygląda mój jadłospis
i jak go zmienić na lepsze.
Blok II.
Zdrowa piramida żywieniowa- poznajemy podstawowe składniki odżywcze i zasady komponowania posiłków.
1. Węglowodany- rola, funkcje i występowanie. Przykłady dobrych i złych węglowodanów. Propozycje zdrowych posiłków węglowodanowych. Jak obliczyć swoje indywidualne zapotrzebowanie na węglowodany.
2. Białka- rola, funkcje i występowanie. Białko zwierzęce, a białko roślinne- porównanie wartości odżywczych.
Ile białka potrzebuję każdego dnia- obliczamy swoje zapotrzebowanie.
3. Tłuszcze- rola, funkcje i występowanie. Zdrowe tłuszcze kontra tłuszcze trans. Przykłady dobrych i złych źródeł tłuszczy. Czy można jeść tłusto i zdrowo? Ile tłuszczy mogę zawrzeć w swojej diecie-obliczmy zapotrzebowanie na tłuszcze.
4. Witaminy i minerały - niezbędne składniki zbilansowanej diety.
Gdzie znajdę najważniejsze witaminy oraz makro i mikroelementy, które dodadzą nam zdrowia.
Blok III
Superfood czyli produkty, które musisz mieć
1. Co oznacza superfood?
2. Czy Eko jest naprawdę zdrowe?
3. Twoja nowa lista zakupów.
11.00-14.00 prelekcja na temat zdrowego odżywiania.
14.00-15.00 analiza składu ciała i konsultacje z dietetykiem i trenerem personalnym ( dla chętnych).
Możliwość umówienia się na trening personalny,
konsultację żywieniową, trening Nordic Walking i Outdoor Trening
Dla uczestników w cenie warsztatów przygotowaliśmy :
-10% zniżki na zajęcia NW oraz outdoor training
-10% zniżki na konsultację żywieniową
-5% zniżki do sklepu ze zdrową żywnością
- zniżka do Bistro "Avokado" w Gdańsku
W Ski Cup of Coffee uczestnicy będą mogli wypić koktajle owocowo-warzywne, smaczne kawy i herbaty.
Bar serwować będzie również zdrowe alternatywy przekąsek i słodkich deserów.
Na miejscu możliwość zakupu zdrowych produktów spożywczych.
Prowadząca warsztaty:
Katarzyna Sczęsna-Garsztka, specjalista ds. żywienia, trenerka personalna i instruktorka fitness.
Absolwentka AWFiS w Gdańsku oraz Akademii Morskiej w Gdyni.
Uczestniczka szkoleń i warsztatów dotyczących odżywiania i treningu.
Na co dzień pracuje w trójmiejskich klubach fitness jako trener personalny i instruktor fitness.
Prywatnie miłośniczka zdrowego odżywiania i ruchu w każdej możliwej formie :)
Zapisy drogą elektroniczną na adres mailowy: kasia.szczesna@poczta.onet.pl
Warsztaty płatne przelewem po wcześniejszym zgłoszeniu swojego uczestnictwa